Kveldstur på Litlefjellet

Forespørsel

«Aldri har mennesket fått så mye for så lite!» skal Arne Næss Sr. ha sagt, når han en gang besøkte Litlefjellet i Romsdalen. Bli med oss på en nydelig kveldstur og opplev noe av det beste Romsdalen har å by på. 

Område: Åndalsnes/Isfjorden                 Type:  Fjelltur
Gradering: Lett                                       Lengde: 1,5 km (vandring)  
Høydemeter: 200 hm                             Antall timer: 2-3 timer
Møtested: Hotel Aak                               Tidspunkt: 17.30

 

Nivå

Denne turen passer godt for barnefamilier eller for deg som vil ha maks belønning for en ganske liten innsats. Litlefjellet er en perle i Romsdalen. Stien opp er bratt, men ikke særlig lang. Plutselig er du på toppen.

Beskrivelse

Vi møtes på Hotel Aak og kjører fra hotellet i egne biler. En liten 20 minutters kjøretur fra hotellet til vi er innerst i Vengedalen. 

Nå venter en av de råeste og “enkleste” fjellturene Romsdalen har å by på. Turen starter innerst i Vengedalen og tar rundt 30 minutter til toppen. Her får du omtrent samme belønning som på Romsdalseggen, men med mye mindre innsats! Oppå Litlefjellet nyter vi utsikten inn i Trollveggen og ned i Romsdalen under oss. Romsdalshorn og Vengetindene bader i kveldssola. Helt rått. 

Vi tar oss god tid til å være tilstede på Litlefjellet, utforske og ta bilder i alle retninger for den som vil. Etterhvert tar vi fatt på returen, en liten rundtur på Litlefjellet og tilbake til bilen. På de varmeste sommerkveldene innbyr Vengedalsvatnet til nydelig bading!
 

Hot tips! Dette er en super tur for barnefamilier. Romsdalsbarna klatrer opp her for egen maskin fra 2-3 års alderen med litt motivasjon.

 

Ta med selv:

  • Dagstursekk.

  • Klær etter været. Vind og vanntette klær.

  • Gode tursko.

  • Matpakke og vannflaske (Tips! Varm drikke på termos).

Inkludert:

  • Guide
  • Lokale historier
​​​
Forespørsel
Vi møtes på Hotel Aak og kjører fra hotellet i egne biler. Alternativt kan du avtale å møte guiden din i Vengedalen (husk å gi beskjed til oss om du velger sistnevnte).

Trenger du transport, må du ta kontakt med resepsjonen i god tid. Pga covid-19 situasjonen er det mer krevende for oss å organisere transport i sommer, men vi skal prøve å finne en løsning for deg.

booking@hotelaak.no / +47 71 22 17 00

Høydepunkt

Panoramautsikt til Romsdalshorn, Trollveggen, Romsdalseggen, Rauma elv og fjorden.
Se Tindehovedstaden bade i kveldssol

Reiserute

  1. Åndalsnes (NO)