Nordre Trolltind

Forespørsel

Nå kan du bli med oss til vårt “heimefjell”, en tur med enorm utsikt over Trollveggen og Romsdalen!
Romsdalen er kjent for bratte fjellsider, men her finnes en mulighet for å komme seg til topps opp fra dalen. En liten spasertur fra Hotel Aak starter stien opp til Norafjell og Nordre Trolltind. Dette var et av de første fjella som britiske turister utforsket fra hotellet på slutten av 1800-tallet. Artig å tenke på at disse fjellsport-pionerene hadde sin base på Hotel Aak når de var ute på sine eventyr.  

Siden da har fjellsporten stått sterkt i Romsdalen, som har blitt en populær plass for fjellfolk. Det er ikke tilfeldig at Åndalsnes i dag har status som Norges Tindehovedstad.

Nå er det din tur til å bestige Romsdalske tinder! 

Område: Åndalsnes                                                Type: Topptur (vandring)
Gradering: Krevende.                                              Lengde: 16,8 km 

Høydemeter: 1405 hm                                            Antall timer: 6-9
Møtested: Hotel Aak                                               Tidspunkt: 08.30

Du bør være i god fysisk form og takle ulendt terreng (bratt sti og steinur).


Beskrivelse

Vi starter turen fra Hotel Aak over Soggebrua langs Trollstigveien, 2,8 km bort til stien starter. Dette er fin oppvarming til resten av turen, da stien opp til Norafjellet er bratt allerede fra start. Fra Soggeberget får vi nydelig utsikt over Åndalsnes før vi følger stien videre mot Orabotnen. Herfra legger terrenget seg litt mer opp mot Norafjellet. 

Fra toppen av Norafjellet får vi god oversikt over Trollveggen, Romsdalshorn, Vengetindene og vi ser over mot Romsdalseggen. Videre innover mot Adelsbreen passerer vi flere tjern som kan friste til bading på en varm sommerdag. Vi følger langs breen videre mot Nordre Trolltind. Siste partiet før toppen blir brattere og det blir litt mer krevende veivalg. Fra toppen er det stupbratt ned i Romsdalen og man har førsteklasses utsikt inn i Trollveggen!

Dette er turen for deg som vil ta mange høydemeter opp og ned. Vi starter turen ved hotellet, som ligger på ca 25 moh. og skal helt opp til Nordre Trolltind på 1452 moh. Forbered deg på en lang dag i fjellet og ha med stor matpakke. Gåstaver kan anbefales til den lange nedstigningen fra Norafjellet.

NB! Store deler av turen er høyt til fjells, over 1000 moh. Det kan være annen temperatur og vind her oppe enn nede i dalen, derfor må man alltid ha med gode klær etter værmeldingen. Vi anbefaler å ha med dette på ferien din om vil bli med på denne turen:


Ta med selv:

 • Dagstursekk

 • Gode fjellstøvler (ikke joggesko)

 • Vind og vanntett jakke og bukse

 • Isolerende plagg: tjukk genser/dunjakke

 • Ekstra ulltrøye

 • Lue, skjerf, votter

 • Flaske med mulighet for å bære 1,5 - 2L vann

 • Matpakke og tursnacks  

 • Gåstaver (finnes til utleie)

Inkludert:

 • Lokalkjent guide

Dette er ikke inkludert:

 • Gåstaver (kan leies)

 • Reiseforsikring

Annet turutstyr du ikke har? Spør oss, så kan vi prøve å fikse.

Forespørsel

Vi møtes i resepsjonen på Hotel Aak. Møte opp i god tid før avreise. Her vil du møte guiden din og resten av gruppa for dagen. Turen starter på hotelltrappa, dermed ingen transport i bil.

Høydepunkt

Hils på trolla i Trollveggen!

Turen starter fra hotelltrappa


Enorm utsikt inn i Trollveggen, ned i dalen og rett over til Romsdalshorn, Vengetindene og Romsdalseggen