Litlefjellet: El-sykkel & fjelltur

Bestill nå! Forespørsel

Fra NOK 1'290

«Aldri har mennesket fått så mye for så lite!» skal Arne Næss Sr. ha sagt, når han en gang besøkte Litlefjellet i Romsdalen.

Nå har du mulighet til å bli med på en “grønn tur” i Romsdalen. Dagens mål er å komme seg til fjells uten bruk av fossile kjøretøy. Vi suser i veg på el-sykler fra Hotel Aak med miljøvennlig og morsom transport.

 

Område: Åndalsnes/Isfjorden                  Type: El-sykkel + fjelltur
Gradering: Lett/Middels                           Lengde: 1,5 km (vandring) 
Sykkel: 40 km (ca 3-4 timer t/r)
Høydemeter: 200 hm                              Antall timer: 5-7 timer
Møtested: Hotel Aak                               Tidspunkt: 10.00

 

Nivå

Du må kunne håndtere en vanlig sykkel godt. Turen er ikke særlig krevende, men husk at vi er ute i 5-7 timer totalt, så det blir en lang dag ute på tur. 
Barn: over 148 cm (begrenset antall små sykler)

 

Beskrivelse

Vi sykler fra hotellet, via Åndalsnes sentrum og innover Isfjorden. Her er det fin sykkelveg som stort sett følger den gamle hovedvegen. Innerst i Isfjorden tar vi av oppover mot Liabygda. Her sykler vi forbi fine gårder og får god utsikt over Isfjorden, før veien går videre oppover til Vengedalen. Denne fjellveien går fra furuskog, til Bjørkeskog og nesten helt opp på høyfjellet. 

 

Siste del går langs Vengedalsvatnet. Her er det gode muligheter for å bade eller ta seg en rast før vi setter fra oss syklene. Nå venter en av de råeste og “enkleste” fjellturene Romsdalen har å by på. Turen starter innerst i Vengedalen og tar rundt 30 minutter til toppen. Her får du omtrent samme belønning som på Romsdalseggen, men med mye mindre innsats! Oppå Litlefjellet nyter vi utsikten inn i Trollveggen og ned i Romsdalen under oss. Omringet av Romsdalshorn og Vengetindene nyter vi matpakken vår. Helt rått. 

 

Etterhvert tar vi fatt på returen, en liten rundtur på Litlefjellet og tilbake til syklene våre. Retur samme veg med sykler tilbake til Hotel Aak.

 

Hot tips! Dette er en super tur for barnefamilier. Vi fikser frontmontert sykkelsete, som gjør at barna er mer aktivt med på sykkelturen (2-5 år, max 22 kg).

 

Ta med selv:

 • Dagstursekk.

 • Klær etter været. Vind og vanntette klær.

 • Ha med en ekstra varm genser/jakke, det kan bli kaldt når vi sykler nedover.

 • Fjellsko.

 • Matpakke og vannflaske (Tips! Varm drikke på termos).

Inkludert:

 • Guide

 • Elektrisk sykkel

 • Hjelm, sykkelhansker og jakke (for å være synlig i trafikken).

Perfekt tur for deg som ønsker både el-sykkeltur og fjelltur i Romsdalen.

(PS: Har du barn som havner mellom max 22 kg og under 148 cm? Begrensningene er pga sykkelutstyret vi har, men vi kan også ta denne turen eller andre turer uten sykkel med dere. Ta kontakt med oss, så finner vi en bra tur for din familie.)

Fra NOK 1'290

Bestill nå! Forespørsel

Vi møtes i resepsjonen på Hotel Aak og finner utstyr. Når vi er klare, tester vi syklene litt før vi sykler mot Trollstigen. Turen tar ca 5-7 timer.

Når vi er tilbake leverer vi utstyret før vi takker for turen. After Bike + Hike i hagen på Hotel Aak for de som ønsker det.  

Høydepunkt

 • Guide sørger for en trygg og morsom tur.
 • To aktiviteter i en tur.
 • El-sykkel.
 • Mektige naturopplevelser. 
 • Miljøvennlig transport til fjellet!

Reiserute

 1. Åndalsnes (NO)