Isfjordeggen

Forespørsel

I skyggen av Romsdalseggen, på nordsiden av Isfjorden, finner vi Isfjordeggen. Tre fine topper, som perler på en snor!

Loftskartind, Galtåtind og Snortungen er nabofjell til den mer ikoniske toppen, Kirketaket. Her er det mye mer aktivitet i fjellet på vinteren og det er relativt stor sannsynlighet for at vi er alene i fjellet på denne turen.

Område: Isfjorden                                                   Type: Topptur (vandring)
Gradering: Krevende                                              Lengde: 14,3 km 

Høydemeter: 1370 hm                                            Antall timer: 6-9

Møtested: Hotel Aak                                               Tidspunkt: 08.30

Du bør være i god fysisk form og takle ulendt terreng (sti og steinur).

 

Beskrivelse

Turen starter i Isfjorden hvor vi parkerer ved skytebanen og finner stien opp mot Loftskaret. Her er det nydelig furuskog og fin sti som tar oss inn til idylliske Loftskarsetra. Herfra følger vi sti innover mot Loftskaret, hvor vi starter på den bratteste stigningen. Nå skal vi ta 500 høydemeter i et jafs. 

Rett før toppen av Loftskartind går vi forbi steinhytta, Vår. Her er det naturlig å ta en god pause og litt påfyll av energi før vi tar fatt på den luftigste delen av turen, selve eggen mellom Loftskartind og Galtåtind. Nå har vi tatt de fleste høydemeterne for dagen og kan nyte utsynet fra denne fine fjellryggen over Isfjorden, Romsdalseggen, Trolltindene, Vengetind og Romsdalshorn, mens vi rusler bortover eggen. 

Nå venter en liten ned- og oppstigning mot Snortungen, som er høyeste punkt for dagen. Herfra passerer vi flere småtopper gradvis nedover mot Brevikskaret. Her er det ikke merket sti og vi må finne vegen selv. Fra Brevikskaret følger vi fin, men litt bratt sti nedover mot fjorden. 

 

Hvorfor velge Isfjordeggen?

Denne turen er et fint alternativ til Romsdalseggen for de som ønsker en lang dag i fjellet og vil oppdage områder utenfor våre største attraksjoner (Romsdalseggen og Trollstigen). Turen gjøres som en rundtur fra A til B. Her er det stor sannsynlighet for å ikke møte andre folk i fjellet. Turen har flere kilometer og flere høydemeter enn Romsdalseggen, men den har også superfine badekulper på vei opp Loftskaret og ned Brevikskaret!

 

Forespørsel

Vi møtes i resepsjonen på Hotel Aak. Møt opp i god tid før avreise. Her vil du møte guiden din og resten av gruppa for dagen. Vi organiserer transport fra hotellet. Om du ikke har tilgang til egen bil, må du avtale transport med oss på forhånd.

Pga Covid-19 ønsker vi mest mulig at gjester kjører egen bil til turene og at vi ikke har fulle biler. Samme husstand/reisefølge kan fylle opp bilen sin om man synes det er ok. Vi anbefaler å leie bil eller ta kontakt med oss i god tid, så finner vi en løsning på transport til turen.

Høydepunkt

Mestring
Utsikt til Kirketaket, Gjuratinden, Store Vengetind, Romsdalshorn, Romsdalseggen, Store Trolltind, Romsdalsfjorden, Atlanterhavet..... og mye mye mer!
Alpint terreng, opplev Romsdalsfjella der de lokale ferdes

Håndplukkede guider som gjør opplevelsen din trygg og spennende.